29 juliol de 2019 a les 17:30

Crida del Punt Lila de la Bisbal per trobar voluntariat per la Festa Major

|

La comissió contra les agressions sexistes als espais d’oci nocturn de la Bisbal continua posant fil a l’agulla i enguany la Festa Major tornarà a disposar d’un Punt Lila. Tal com ja es va fer l’any passat, serà un estand informatiu que s’instal·larà a la zona de barraques i on s’informarà pedagògicament de com fer front a una agressió sexista, de quin protocol cal seguir en qualsevol assetjament i es farà l’acompanyament a qui ho necessiti. Amb el lema ‘Només sí és sí’, la comissió continua posant accent en la necessitat de treballar per eradicar el masclisme i les violències sexuals.

Ara bé per tal de poder romandre obert durant tots els dies s’ha fet una crida a persones voluntàries que vulguin i puguin col·laborar-hi. Interessats i interessades poden contactar amb l’Àrea d’Igualtat del consistori al telèfon 617 558 990, al correu electrònic joventut@labisbal.cat, o bé presencialment a les Escoles Velles: a la planta baixa de l’edifici dret, carrer 1 d’octubre de 2017, 16-24. Aquest dijous 1 d’agost, a les 20h es farà assemblea oberta a les Escoles Velles. Es pot seguir tota l’actualitat del Punt Lila a través de les seves xarxes socials (facebook, instagram).

En els últims anys s’ha aconseguit posar en les agendes públiques i polítiques les violències masclistes en l’àmbit privat, però cal remarcar que aquestes també es manifesten, en múltiples formes, a l’àmbit públic, als espais d’oci, laborals, etc. I, en aquest sentit, amb el Punt Lila es volen fer visibles i denunciar les violències que tenen lloc en els espais públics, sovint en uns contextos d’oci on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes i LGTBIfòbiques.