14 setembre de 2023 a les 8:26

Crida d’emergència d’ajut a la població víctima del terratrèmol al Marroc

Marroc va patir el passat divendres 8 de setembre un tràgic terratrèmol que ha provocat més de 2.800 víctimes mortals i més de 2.600 ferides. Les carreteres i les vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i, mentre els veïns/es i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissades de terra i les grans distàncies.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà se suma a la crida d’emergència feta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb un donatiu. Aquest procés de reconstrucció i suport té el nom 3874. Crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc. La ciutadania també pot col·laborar amb ajuts a les ONG que es troben sobre el terreny i fent aportacions a la campanya del FCCD a través del BIZUM (06974) o per transferència bancària (als comptes ES91 0182 6035 4102 0160 8531 o ES71 2100 3200 9625 0002 9627) amb el concepte “Terratrèmol Marroc”.

No és recomanable la recollida particular i enviament de materials. Per diversos motius, entre ells perquè l’ajut triga massa en arribar i es perd oportunitat de ser útils; per l’elevat cost econòmic i ambiental; el transport de materials cap a la regió està sent molt difícil; la roba, el menjar, els medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns; comprar el què calgui a prop implica un contacte proper amb la població afectada i necessitats locals millor identificades i validades.

Minut de silenci en solidaritat amb el poble marroquí
Des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es va convocar el passat dilluns 11 de setembre un minut de silenci per les víctimes d’aquest terratrèmol, en solidaritat per la gravetat de la tragèdia i pels forts lligams amb el poble marroquí. Va tenir lloc a la plaça del Castell, va comptar amb la participació de la comunitat musulmana bisbalenca i hi van assistir centenars de persones.