13 gener de 2021 a les 14:19

‘Crisàlide’ de Núria Efe: nova exposició temporal al Terracotta Museu

||

A partir d’aquest divendres, 15 de gener, ja es podrà visitar l’exposició ‘Crisàlide’ de Núria Efe a La Peixera del Terracotta Museu. La mostra es podrà visitar fins l’11 d’abril i forma part del cicle d’exposicions temporals que l’Associació de Ceramistes de la Bisbal comissaria en aquest espai de l’equipament bisbalenc.

La nova mostra d’Efe inclou una sèrie d’escultures inspirades en les crisàlides presents a la natura: són crisalides nascudes de l’imaginari de l’artista i que han agafat forma en argila refractària a través del modelat de les seves mans. L’evolució, l’adaptació, la transformació i fins i tot la màgia, són presents en el rerefons de cada una de les escultures de l’exposició.

Núria Efe (Barcelona, 1957) va estudiar tècniques pictòriques a l’Escola Massana i de gravat a La Llotja de Barcelona. Ha treballat en diferents estudis de disseny d’estampats tèxtils a Barcelona i de gravat calcogràfic al Taller-Galeria Fort de Barcelona i Cadaqués i al Taller de gravat Juan José Torralba a Fonolleres. Des del 1996 la seva activitat artística s’ha centrat en l’escultura, en la qual s’ha format de manera autodidacta, principalment treballa en el modelat amb argila. Al 1997 es va traslladar a l’Empordà on, posteriorment, va iniciar una etapa de docència en la disciplina de l’escultura, primer a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i, després, a l’Escola d’Art de Celrà. Actualment, al seu taller de Casavells.

Al llarg de la seva trajectòria les seves peces s’han pogut contemplar en nombroses exposicions tan individuals com col·lectives, d’escultura i pintura, així com instal·lacions artístiques, Art d’acció i Land Art. Actualment la Núria Efe és membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i participa a la instal·lació artística ‘Esquaterades’, que es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu

La Peixera és un espai expositiu destinat a la reflexió, a la investigació i a la difusió de la ceràmica situat al primer pis del Terracotta Museu. Sota el comissariat de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i la producció del Terracotta Museu, vol impulsar i mostrar la ceràmica de creació contemporània.