5 desembre de 2018 a les 12:18

Culmina el taller musical #AtrapaelRap2 en el marc del primer aniversari de la reubicació de la Biblioteca

El passat dissabte dia 1 de desembre es va celebrar el concert final del taller musical #Atrapaelrap2, en el marc de la celebració del primer aniversari de la Biblioteca municipal. Després d’un mes d’intensa feina, participants de l’Espai Jove i alumnat del Combo Conrad’s Music de  l’Escola Municipal de Música Conrad Saló, van poder mostrar al públic  tot el que han après i creat durant més d’una desena de tardes de tallers. 

Prop d’un centenar de participants van passar per les classes que els  professors de l’Escola Municipal van impartir al buc d’assaig i a les aules de les Escoles Velles. Així doncs, l’alumnat assistent va poder fer un tastet de tot tipus d’instruments: de vent, de percussió o de corda. També van poder gaudir d’un taller de música electrònica, conduit per Joan Serinyà, i conjuntament amb els músics Oriol Oller i Èric Cabrillana van aprendre les tècniques del rap, creant la seva pròpia lletra. Va ser el 30 de novembre quan el grup de participants més consolidat va fer la seva primera actuació a l’Audició de Nadal de l’Escola de Música Conrad Saló, on van interpretar el poema Naixement de Crist de Federico Garcia Lorca.

Finalment, al concert del dissabte 1 de desembre, es van interpretar dos temes creats per joves rapers de la Bisbal, Èric Cabrillana, Àlex Milla i Ruben Almacellas, aquest darrer amb una base de beatbox intepretada per Yahia  Darfoufi. Finalment, tot el grup va cantar la cançó Créixer, escrita i interpretada per la Míriam, la Nerea, l’Aisatu, en Hamza i en Bilal. La jornada va ser tot un èxit de participació, implicació i compromís per part del jovent. «El concert de cloenda va demostrar que la música pot ser una eina de cohesió i transformació social», van declarar des de l’Àrea d’Ensenyament del consistori. I és que l’objectiu és que aquest taller -ideat i coordinat per Oriol Oller i Elena Montiel, de l’Escola de Música i de l’Àrea d’Ensenyament respectivament- es consolidi i que a la Bisbal la música i la cultura estigui a l’abast de tota la ciutadania.