4 desembre de 2018 a les 10:58

Dani Gasulla i Lluc Vizentini, premiats a l’11a edició del Premi Mestre Conrad Saló de la Bisbal

El Premi Mestre Conrad Saló va tancar la seva 11a edició aquest dissabte passat (1 de desembre) al Teatre Mundial: enguany s’hi presentaven un total de sis obres. Així, d’acord amb la decisió unànime presa pel jurat format per Josep Cassú, Francesc Cassú, Marcel Sabater, Xevi Molina i Eduard Prats, el primer premi (dotat de 1.800€) va ser per la sardana ‘El camí dels empedrats’ del compositor Dani Gasulla. Pel que fa al premi popular escollit per votació de les persones assistents i dotat de 500€, va ser per Lluc Vizentini amb la sardana ‘Amb ganes’. 

Les cobles La Principal de la Bisbal, Bisbal Jove i la Cobla de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló van interpretar diverses obres durant l’acte, entre les quals hi havia les sardanes premiades. Per cloure l’acte, les tres cobles van interpretar la sardana ‘Espurnes perpètues, de Jordi Molina. 

El Premi Mestre Conrad Saló de Composició de Sardanes per a Cobla vol retre homenatge al difunt compositor. Definit com a bianual, el concurs està obert a compositors nacionals i estrangers. L’objectiu del premi sempre és facilitar la difusió de treballs pedagògics innovadors, ajudar els professionals en el camp de l’educació a millorar-ne la qualitat i facilitar-ne la renovació pedagògica. Mirant enrere, les seves edicions s’han distribuït irregularment en el temps i va tenir un parèntesi d’absència entre el 1992 i el 2008. Cal recordar que les obres presentades sempre han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat premiades en cap altre concurs ni estrenades o interpretades públicament amb anterioritat.