13 desembre de 2022 a les 15:31

Daniel Gasulla i Joan Lluís Moraleda, guardonats a la XII edició del Premi Mestre Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà

Aquest dissabte passat, 10 de desembre, el Teatre Mundial de la Bisbal va acollir l’acte d’entrega de la XII edició del Premi Mestre Conrad Saló. El Premi Conrad Saló 2022, valorat en 1.800 euros, va ser per Daniel Gasulla, amb la sardana ‘La font de la reina’. D’altra banda, el Premi Popular Conrad Saló 2022, valorat en 500 euros, un cop fet el corresponent recompte de vots del públic, va ser per Joan Lluís Moraleda amb ‘Sardana fàcil’. El compositor martorellenc Daniel Gasulla (que no va poder assistir a l’acte i va ser la seva mare qui va recollir el guardó) va guanyar el Premi Mestre Conrad Saló per segona vegada, després de fer-ho l’any 2018 amb ‘El camí dels Empedrats’.

L’acte, amb gran assistència de públic va comptar amb la presència de bona part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Bisbal: Laia Torroella, Carles Puig i Carme Vall. La cobla Conrad Saló, dirigida per Aurore Vizentini i Mario Membrives, va iniciar el concert amb dues sardanes: ‘Llevantina’ (Vicenç Bou) i ‘Quina amistat!’ (Aurore Vizentini). La primera part es va cloure amb la interpretació de les sardanes finalistes per part de la Principal de la Bisbal i la Bisbal Jove.

L’acte d’entrega de guardons va cloure amb la interpretació a 3 cobles (Principal de la Bisbal, la Bisbal Jove i la Cobla Conrad Saló) de ‘Festa d’Argent a Palamós’ (Jordi Molina) i ‘Bellpuig, ciutat pubilla’ (Conrad Saló), una sardana composta enguany fa 50 anys. Com a bis, les cobles van interpretar ‘Esperit bisbalenc’ (Jordi Paulí) en record a Miquel Perxés, figura cabdal en el sardanisme bisbalenc, que va defallir l’any passat.

*Foto: Mercè Herrero