5 octubre de 2020 a les 18:01

Darreres entrades disponibles de dia per assistir al Mirell Festival

La setmana passada es va esgotar el període per adquirir abonaments per assistir a cada jornada de les tres que durarà el Mirell Festival. Tot i això, a hores d’ara, encara es poden obtenir entrades per un sol dia per 5 euros a través de la plataforma Entradium. Recta final per encetar la primera edició del Mirell Festival de la Bisbal d’Empordà, que omplirà el Teatre Mundial de documentals musicals i xerrades els propers dies 9, 10 i 11 d’octubre. Vincular la Història de la música de Catalunya amb imatge audiovisual: aquest és el pretext del qual parteix la programació de la nova proposta cultural, que pren el nom del joc popular empordanès, inclourà un total de sis documentals, una pel·lícula, un concert i 10 convidats.

«A més de projeccions, el Mirell Festival inclourà xerrades de persones que són peces claus de la història de la música catalana i que estan vinculats als documentals que es projectaran», va explicar el bisbalenc Pere Pons, director de la proposta cultural. Cada peça audiovisual projectada al Teatre Mundial comptarà amb una xerrada prèvia a càrrec de persones implicades directament en el documental corresponent. Així, durant la primera edició del Mirell Festival, desfilaran pel Teatre Mundial noms com Toti Soler, Pau Riba, Joan Reig, Jordi Sabatés, Ignasi Terraza, Manel Joseph, Pep Blay, Lluís Cabrera, Lluís Gendrau o Pere Camps. I és que la programació inclourà la projecció de documentals com ‘Ovidi Montllor. Crònica d’un artista’, ‘La gran nit del Rock Català’, ‘Dioptria’, ‘Taller de Músics. El gran xibarri’, ‘Tete Montoliu. Una mirada’ o ‘Canet Rockm 30 any després’. Com a continuació d’aquest darrer, a més a més, també es projectarà el film ‘Canet Rock. La pel·lícula’. Per acabar-ho d’adobar, la programació del diumenge culminarà amb el concert ‘Jazz & Cinema’ de David Pastor Quartet.

El bisbalenc Pere Pons, històricament vinculat a Ràdio Bisbal i a l’associació Lluna Negra, dirigeix aquesta nova proposta cultural a la seva ciutat natal, després d’una llarga trajectòria vinculada al món de la música catalana. Pons ha participat a la realització de tots els documentals que oferirà la primera edició del cicle audiovisual. El Mirell Festival està organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració de la revista Enderrock.

El Mirell Festival se celebrarà cenyint-se al document aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT de la Generalitat de Catalunya, respectant totes les corresponents mesures d’higiene i tota la normativa exigible en relació amb el públic assistent, equips de treball, convidats i personal tècnic. En aquest sentit, l’aforament del Teatre Mundial es limita a 130 localitats.