10 desembre de 2020 a les 13:32

Darrers dies de votació popular per decidir el Bisbalenc/a de l’Any 2020

Centenars de bisbalenques i bisbalencs ja hi han dit la seva i han escollit entre: Ramon Duran, Albert Solà, Lolita Farran, Ramon Piera, Xevi Codolà, Raimon Estragués, Jordi Taberner, Anna Pascual, Jordi Roldós i Jordi Bassa. Són la desena de noms que bisbalencs i bisbalenques han proposat per obtenir el guardó honorífic Bisbalenc de l’Any 2020. Són una desena de noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret.

El passat dimarts 1 de desembre va arrencar el període de votació popular, que finalitza el proper dimarts 15 de desembre. Es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a  o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà als següents comerços del municipi, on s’hi podrà votar presentant el DNI: Drogueria Can Farreny, Òptica Daró, Multipaper, Mira i Fills, La Maduixa, Cuida’t, Llibreria Puput, Electrodomèstics Cortadellas, Homo, Peixos Carmen, El Rebost, Centre Astragal, Fleca Can Torrent, Cafeteria Coronado, Cafeteria l’Escut, Interesport, Mas Casas, Can Vinyolas, Al-Mu Perruqueria, Llibreria Siglantana, Mª Àngels Perruqueria, El Trèvol i Cesc Perruquers. 

El període de presentació de propostes de candidatures al Bisbalenc de l’Any 2020 va arrencar el 20 de novembre i va finalitzar diumenge passat. Un cop esgotat el termini, bisbalencs i bisbalenques havien presentat un total de 14 propostes, de les quals en van quedar una desena. D’una banda dues eren repetides i, de l’altra, dues persones nominades van declinar ser candidates a rebre el guardó.

En el cas que el 15 de desembre , quan finalitzi la votació popular, no hi hagi cap candidatura amb més d’un 10% dels vots, es farà una segona ronda amb les 5 candidatures més votades: del 16 al 20 de desembre. Totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la seva proposta de candidatura. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el diumenge 27 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens. 

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. Tal com ja es va fer l’any passat, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica feta per l’ocasió per un/a ceramista membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament. 

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana