20 maig de 2022 a les 10:03

Darrers dies per visitar a la Biblioteca Lluïsa Duran l’exposició itinerant ‘Còmic’ de la Diputació de Girona

|||

El vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura, Albert Piñeira, va visitar ahir l’exposició itinerant ‘Còmic’ a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal, acompanyat de l’alcalde Enric Marquès. La visita ha coincidit amb una activitat escolar d’un grup d’alumnes de l’escola Mas Clarà a l’equipament bisbalenc.‘Còmic’ s’organitza a través d’un recorregut històric i ofereix una sèrie de recursos interactius que, de forma lúdica, expliquen què són i com funcionen els còmics: serà a la Bisbal fins el proper dilluns 23 de maig.

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, conjuntament amb l’Oficina de Difusió, han organitzat l’exposició itinerant ‘Còmic’, amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura i donar a conèixer la riquesa i els beneficis dels còmics infantils i juvenils arreu de les comarques gironines. L’exposició s’organitza a través d’un recorregut per la història dels còmics que parteix dels orígens a l’antic Egipte, Roma o Grècia, passa per la seva evolució per les èpoques clàssiques, l’edat mitjana i l’època moderna i contemporània, i arriba fins al moment actual, amb l’adaptació a les noves plataformes de continguts digitals.

El relat es construeix mitjançant un recorregut visual a través dels plafons de quatre estructures que contenen informació a dues cares i alguns elements interactius que, de forma lúdica i educativa, ajuden a entendre què és un còmic (una història en vinyetes, una successió d’imatges que formen una seqüència amb significat) i com funcionen. «Els còmics ens aporten molts beneficis a tots: podem accedir a altres cultures, ens aporten riquesa i coneixement i ens desperten emocions. A la Diputació de Girona, també apostem per la novel·la gràfica i aquest any hem iniciat el concurs «Llamps i Tintes!», que va acompanyat també d’una nova col·lecció corporativa», va subratllar el vicepresident Albert Piñeira durant la visita.