27 setembre de 2013 a les 14:51

Debat amb empresaris sobre les accions de futur del pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació

|||||

Més de 40 empresaris i altres agents de territori de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret van participar ahir a la sessió per debatre les accions de futur dins el pla estratègic en l’àmbit de desenvolupament econòmic local i ocupació que estan portant a terme conjuntament els consistoris municipals.

La sessió va començar amb una presentació per part del regidor de Desenvolupament Local Albert Pacheco, amb la presència de diferents representants polítics dels Ajuntaments implicats. Posteriorment, es van presentar els principals resultats de la diagnosi que s’ha realitzat amb el suport de la consultora Activa Prospect.

Una de les parts més interessants va ser la sessió de pregunta-resposta amb cinc empresaris de la zona sobre els diferents factors d’èxit en què destaquen, factors principalment basats en l’exportació, importació, sostenibilitat ambiental, innovació i emprenedoria. En aquest apartat hi van intervenir representants d’empreses com Ceràmiques Aparicio, casa Westfalia, Enginyeria A.Prats, Rius&Nadal i Biotactex.

El gruix de la sessió però, va ser el treball conjunt en diferents taules de debat, creades en funció dels diferents objectius estratègics definits. Cadascuna d’aquestes taules estava dinamitzada per un tècnic de la consultora Activa Prospect per tal d’incentivar les diferents propostes dels empresaris i agents del territori. Aquestes propostes seran treballades en els propers mesos per ser incorporades, si s’escau, com a accions a desenvolupar dins del Pla Estratègic.

A principis de 2013 es va iniciar aquest procés d’elaboració d’un pla estratègic conjunt per la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, que aglutini i ajudi a vertebrar una zona que té una activitat econòmica important i en què hi ha una interconnexió evident en termes de població i mercat de treball entre diferents municipis però que no ha disposat fins ara de mecanismes i espais de planificació i acció local coordinada.

El pla estratègic es centra en les polítiques de desenvolupament econòmic local i ocupació i té un doble objectiu: no només es tracta de definir els objectius a assolir i les intervencions estratègiques a dur a terme en aquest territori, sinó també posar les bases d’un mecanisme estructurat de coordinació i cooperació intermunicipal en l’impuls de les polítiques de promoció econòmica i ocupació.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està cofinançada pel Fons Social Europeu.(OAP)