25 abril de 2024 a les 12:44

Demostració de les unitats canines policials a les escoles bisbalenques

El matí d’ahir, dimecres, l’aparcament del passeig Marimon Asprer va acollir una demostració de diverses unitats canines policials dirigida a l’alumnat de les escoles de la Bisbal d’Empordà. La dinàmica va mostrar totes les funcionalitats dels gossos ensinistrats, que, entre d’altres, poden actuar de guia en les operacions de recerca de drogues, d’explosius i de rescat de persones. A més de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà, l’activitat educativa va comptar amb la participació dels cossos de policia local de Sant Feliu de Guíxols, de Caldes de Malavella i de Girona. 

Aquest taller, a més d’apropar la figura policial als infants, també va servir per fomentar el respecte pels animals i les bones pràctiques per una convivència en comunitat. Els gossos de les unitats canines policials presten servei durant uns anys a diferents especialitats i quan acaben el seus anys de servei s’ofereixen en adopció per tal que trobin una família i una llar per gaudir la seva jubilació.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, ha explicat que aquesta activitat «entra dins l’aposta de la Bisbal en favor d’una policia de proximitat, una policia propera als ciutadans, també als nens». «Una policia que faci pedagogia, que expliqui el què fa i com ho fa i que sigui vista, pels ciutadans a qui ha de servir, com un aliat», ha afegit Dilmé.