14 octubre de 2011 a les 15:02

Demostracions i concurs de torn, cuita de rakú i visites guiades són els atractius que presenta l’Aigüeta pel Tastaolletes

La programació al carrer de l’Aigüeta coincidint amb la celebració del Tastaolletes basa la seva oferta en demostracions i concurs de torn, cuita de ceràmica rakú a Torre Maria i les visites guiades ‘De Cuba a la Bisbal: el llegat dels indians’. L’horari comercial del carrer de l’Aigüeta serà de deu del matí a dos quarts de nou del vespre, segons que informa l’Àrea de Promoció Econòmica, organitzadora de la fira.

Les demostracions de torn es podran seguir entre les onze del matí i les dues de la tarda i de cinc a vuit del vespre. En aquest mateix horari es farà el concurs popular de torn. Es premiarà amb un lot de productes de ceràmica i gastronòmics la persona que,

tornejant amb les seves pròpies mans, aixequi més amunt el fang, sense que la columna de fang es trenqui. Aquestes dues activitats es fan gràcies a la col·laboració de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i Argiles Colades S.A.

La cuita de rakú permetrà als participants personalitzar una peça de ceràmica. La cuita és prevista entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre als jardins de Torre Maria amb la col·laboració de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal i Terracotta Museu.

A les dotze i a les cinc de la tarda hi ha previstes les visites guiades “De Cuba a la Bisbal: el llegat dels indians”. Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Torre Maria, que és el lloc des d’on surten les visites. El preu de la visita és de 3 €.

L’exposició de vaixelles de ceràmica de la Bisbal es podrà visitar al vestíbul d’entrada del pavelló firal, organitzada per l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i l’exposició de Cullerers de Terracotta Museu també serà dins el recinte del pavelló firal, organitzada pel Terracotta Museu.

Durant tota la jornada es podrà gaudir dels tastets gastronòmics oferts pels establiments: Restaurant Divinum, Restaurant El Pou del Bisbe, Restaurant El Teatret, Carnisseria Salvi, Pizzes Di Paolo, La Bocateria, Plats per emportar L’Empordanet, Galetes Graupera, Pastisseria Font, Pastisseria Massot, Sans Bisbalenc Pastissers, Bodega Matias, La Botiga, La Porta del Vi i Vinoteca Bouquet.

 Els preus són de 5 € el tiquet pack (inclou 2 tastets gastronòmics i el plat de ceràmica); 2 € el tiquet individual gastronòmic; i 2 € tiquet celler (inclou 3 degustacions de vi o cava). Hi haurà servei de ludoteca i tallers per a mainada.

El mateix dia, a la Bisbal d’Empordà, hi ha altres activitats destacades:
• De 8 h a 13 h, XXXIII Marxa de l’Arboç
• De 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h, visita el Castell Palau de la Bisbal Monument romànic del segle XI-XII
• 12 h Espectacle infantil: Rita, la rínxols d’or Teatre de titelles dirigit a mainada de 2 a 7 anysLloc: Teatre Mundial – Realitza: Cia. Binixiflat – Organitza: La Xarxa