1 agost de 2016 a les 10:56

Demostracions i tallers de torn a peu de carrer

Ja fa quatre anys que l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà promou tallers i demostracions de torn als municipis de la costa per incentivar l’artesania i la ceràmica de la Bisbal amb objectius turístics i comercials.

Aquesta activitat es desenvolupa a Palamós, Peratallada, Pals, Begur i Platja d’Aro, a més de la Bisbal mateix. Cada tarda, el taller mòbil s’instal.la en un espai públic de la població corresponent perquè els residents i visitants puguin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa, oferint la possibilitat de crear un bol als mateixos visitants amb l’ajuda i el guiatge dels ceramistes dinamitzadors.

A la Bisbal, el taller s’ofereix els divendres al matí al carrer Ample, en el marc del mercat setmanal, i els dissabtes a la tarda al carrer de l’Aigüeta, eix comercial de la ceràmica.

Els ceramistes dinamitzadors disposen d’informació turística de la Bisbal i de la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ per donar al públic interessat. Cal recordar que la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és principalment un distintiu d’origen i un indicador de procedència geogràfica que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics de la Bisbal d’Empordà i que està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.

Com cada any, aquesta acció és subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançada pel Fons Social Europeu.

A més, gràcies a la línia de subvencions de Treball als Barris, s’ha contractat a persones desocupades per portar a terme les demostracions de torn durant els mesos de la temporada d’estiu.

Podreu llegir totes les activitats que es fem relacionades amb la ceràmica durant aquest estiu al fitxer adjunt.