2 novembre de 2010 a les 9:31

Desbrossen l’entorn dels pous de glaç de can Salomó

La brigada de neteja forestal va deixar enllestit el desbrossament de la zona dels pous de glaç de can Salomó i d’una zona verda adjacent  la setmana passada, coincidint amb l’acte de presentació d’aquest grup de treball. La fundació Drissa, el Consorci de les Gavarres i l’Obra Social de Caja Madrid, van presentar dijous passat la nova brigada de neteja, formada per persones que pertanyen a col·lectius en risc d’exclusió social, per al manteniment de les Gavarres.
L’Obra Social Caja Madrid  ha atorgat una subvenció a la fundació Drissa per poder dur a terme aquest projecte. A la presentació hi van assistir el coordinador de l’Obra Social de Caja Madrid a Catalunya i Balears, Sergi Capell; el cap de zona, Narcís Puigdevall; el delegat de l’oficina de la Bisbal, Joan Aupí; el president del Consorci de les Gavarres, Josep Espadalé; el gerent del consorci, Oriol Armet i una representant de la fundació Drissa.
El pous de glaç de can Salomó, situats a prop de Sant Pol, eren uns dipòsits soterrats que es feien servir antigament (fa més de 200 anys enrere) per guardar el glaç provinent de la congelació hivernal de l’aigua de la riera de la Marqueta. L’aigua es desviava i reposava en unes basses de força extensió. En aquella època, a causa d’una petita era glacial, feia molt més fred que ara i permetia desenvolupar aquesta indústria del gel.