1 febrer de 2024 a les 16:25

Desmantellat un cultiu de marihuana al carrer Marquès de Cruïlles de la Bisbal d’Empordà

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà i de Sils, van detenir aquest dimecres tres homes i una dona d’entre 23 i 38 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. A un dels detinguts també se l’acusa d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. Els detinguts de les tres plantacions, passaran a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia del partit judicial corresponent.

La detenció va tenir lloc ahir, dimecres, a primera hora del matí, després de desmantellar tres plantacions de marihuana relacionades entre elles: una al carrer Marquès de Cruïlles de la Bisbal i dues més a Sils. És el resultat d’una investigació encetada el mes de setembre pels Mossos d’Esquadra a la Bisbal d’Empordà, davant les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana en un immoble del carrer Cruïlles la població. Fruit de la investigació es va anar estirant el fil i es va poder relacionar aquesta plantació amb dos domicilis més dedicats al cultiu de marihuana ubicats a Sils, a la urbanització les Mallorquines i les Comes.

Durant el dispositiu l’equip d’investigadors, va constatar l’existència de les activitats il·lícites i van intervenir 624 plantes de marihuana al carrer Marquès de Cruïlles de la Bisbal, 565 plantes al carrer Eucaliptus de la Urbanització les Comes de Sils, 60 plantes i una arma de foc curta amb carregador i munició al carrer Gaspar Roig i Jalpí de la Urbanització les Mallorquines de Sils. A més, en tots els cultius es van localitzar quasi 300 aparells destinats a la producció de les plantes, focus, ventiladors, aires condicionats, filtres de carboni, extractors, splits, entre altres. Els mossos van constatar amb la companyia elèctrica l’existència de connexions fraudulentes als tres immobles. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.