28 febrer de 2017 a les 15:55

Dia Internacional de la Dona Treballadora a la Bisbal

Aquests propers dies la Bisbal acull un grapat d’actes relacionats amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. El Grup de Dones de la Bisbal vol donar visibilitat a la diversitat d’opcions sexuals i familiars que té la dona avui en dia i apostar per la seva normalització i respecte a la llibertat personal.

> Divendres 3 de març, a les 20h30 a l’Amfiteatre Mundial
Xerrada ‘Diversitat sexual i familiar’, a càrrec d’Elena Longares, del moviment Lesbicat de Barcelona, i Alejandro Pérez, de ‘Sinvergüenza’, Associació universitaria LGTB. L’acte acabarà amb la intervenció d’Emma Llensa.
 
> Diumenge 5 de març, 12h al Passeig Marimon Asprer
Es pintarà un mural reivindicant la diversitat sexual, es veurà el ball de la colla bastonera del Casal Estel Roig, farem volar els colors de l’Arc de Sant Martí mentre fem un pica-pica, acompanyades de la Rigoberta i la Bestiesa. Tot, amb la col·laboració del Casal Estel Roig.
 
> Dimecres 8 de març, 20h30 al Pavelló Firal
Novament es faran volar els coloms de l’arc de Sant MArtí i es podrà sentir sentir el rap reivindicatiu de la Deby rt. Tot seguit, sopar popular i ball amb un taller de LindyHop que dirigirà la Bàrbara. Es recomana portar alguna cosa per compartir durant el sopar. I, seguint la tradició del 8 de març, es demana portar algun detall de color lila o dels colors de l’arc de Sant Martí. També es pot compra una bossa amb el lema del dia per 5€. Hi haurà servei de bar.
 
El Dia Internacional de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l’home al camp del treball, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.