14 juny de 2017 a les 22:13

Dinamització dels itineraris saludables de la Bisbal

Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins el nucli urbà com pels seus entorns. Estan senyalitzats de manera permanent per facilitar la pràctica d’activitat física moderada, principalment, per promoure l’acció de caminar. I a tocar del pavelló d’esports de la Bisbal n’hi ha un.

El proper dijous 15 de juny, a les 9h es fa una jornada de dinamització dels itineraris saludables del municipi. S’anima als interessats a participar i provar la marxa nòrdica pels itineraris saludables. No cal portar bastons ni cal fer inscripció prèviament. Serà a partir de les 9h i fins les 11h, el punt de trobadaal Parc de Salut del Pavelló.

Una Xarxa d’Itineraris Saludables és un conjunt d’Itineraris Saludables connectats entre ells. El model en xarxa presenta avantatges sobre els itineraris inconnexos ja que dóna gran autonomia a l’usuari per crear nous recorreguts segons les seves necessitats. Atenent a la seva capacitat física, als desplaçaments del dia a dia o a altres criteris, l’usuari pot triar l’itinerari que més li convingui. Dins la Xarxa, es recomanen 3 Itineraris Saludables: un de curt, un de mitjà i un de llarg.

Caminar per una Xarxa d’Itineraris Saludables permet prendre consciència del temps que es triga en recórrer les distàncies recomanades. Cada Xarxa d’Itineraris Saludables compta amb un plafó d’informació general on es descriu la Xarxa i les seves característiques, s’explica el funcionament de la senyalística i es donen recomanacions per a la realització d’activitat física moderada aprofitant els Itineraris Saludables.