25 octubre de 2018 a les 13:12

Dinamització dels Parcs Urbans i dels Itineraris Saludables de la Bisbal

|

Aquest octubre ha arrencat un nou curs als Parcs Urbans bisbalencs es fa una sessió dirigida d’exercici físic. Així cada dimecres de cada mes, de 10.30 h a 11.30 h, el Parc de Salut de la zona del Pavelló d’Esports de la Bisbal. L’activitat està destinada a persones de totes les edats, exceptuant menors de 16 anys. D’altra banda, les sessions al Parc de Salut situat als jardins de Torre Maria es realitzaran del 15 de maig al 15 d’octubre, ateses les condicions climatològiques més favorables. 

També es dinamitzarà la xarxa d’Itineraris Saludables de la Bisbal amb una marxa nòrdica. Tindrà lloc el darrer dimecres de cada mes, a les 10.30 h, i el punt de trobada serà al Parc de Salut. El dinamitzador facilitarà els bastons de marxa nòrdica per poder efectuar l’activitat (al finalitzar la sessió caldrà retornar-los.

Les dinamitzacions estan conduïdes per professionals experts, no cal inscripció prèvia i són totalment gratuïtes. En cas de pluja, la trobada serà al mateix lloc i el dinamitzador acompanyarà als participants a una zona protegida per tal que l’activitat es desenvolupi amb normalitat. Per a més informació es pot contactar al 659581554 o al correu electrònic info@urbansalut.com.

Els Parcs Urbans de Salut Parcs estan especialment dirigits a adults i gent gran i tenen com a objectiu la salut i no el rendiment esportiu i els aparells no són aconsellables per a menors de 16 anys. Els aparells que formen aquests parcs estan enfocats a realitzar un treball de prevenció, millora i/o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així millorar la qualitat de vida de les persones. 

Els aparells estan pensats perquè els pugui utilitzar gran part de la població, són exercicis amb mínim impacte articular i estan pensats per respectar i millorar, en la mesura que es pugui, la higiene postural. Tenen transferència positiva a les activitats de la vida diària. s’han seleccionat aparells que ofereixin certa resistència al moviment per disminuir la velocitat d’execució i controlar-la. Són moviments guiats i de fàcil execució i són aparells segurs (baranes de recolzament, material antilliscant, vores dels aparells arrodonides). Cada Parc Urbà de Salut compta amb un plafó general amb informació per utilitzar-lo correctament.