3 abril de 2012 a les 8:38

Divendres i dissabte tindrà lloc la primera edició d’ARTESANA, fira d’artesania i ceràmica de la Bisbal

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza la primera edició de la fira ARTESANA, sobre artesania i ceràmica, que es farà els dies 6 i 7 d’abril al Passeig Marimon Asprer. La fira comptarà amb la participació de 50 artesans d’arreu de Catalunya oferint una gran varietat d’oficis i productes artesans. La fira a més, incorpora activitats complementàries com les demostracions participatives d’oficis artesans i tallers infantils.

Catalunya manté una gran diversitat d’arts i oficis artesans, i la Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, n’és un dels centres capdavanters. Per aquest motiu, la Bisbal és una de les dotze zones declarades oficialment d’interès artesanal a Catalunya.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, explica que la voluntat de l’Ajuntament compartida pel sectors econòmics de la ciutat, “és potenciar el lligam entre la Bisbal i l’artesania entesa en tot el seu ampli ventall, però sempre amb la ceràmica com a element aglutinador i element destacat.”. Afegeix el regidor que “la Bisbal és una ciutat artesana i per això la fira ARTESANA neix amb la voluntat d’esdevenir una fira de referència en el sector de l’artesania de Catalunya. Per això apostem per la qualitat i només podran tenir estand a la fira persones que disposin del carnet d’artesà que atorga la Generalitat”.

Ubicada al passeig Marimon Asprer, espai molt cèntric i emblemàtic de la ciutat, ARTESANA acull 50 artesans de diferents oficis vinguts d’arreu de Catalunya, els quals ofereixen una mostra de qualitat de productes artesans no alimentaris: ceràmica i terrissa, joies, cistelleria, teixits… Tots els expositors estan acreditats com a artesans per l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

L’accés a ARTESANA és gratuït al públic. L’espai, a l’aire lliure, convida a fer un passeig per l’artesania catalana, convertint-lo en una descoberta dels objectes únics i exclusius que s’hi ofereixen. A més, per gaudir-ne a partir de l’experiència, s’han creat dos espais de tallers participatius d’oficis artesans per tal que us introduïu al coneixement d’aquest món tan autèntic. Aquestes activitats estan adreçades a tots els públics.  

El Terracotta Museu aprofita l’organització de la fira ARTESANA per obrir de nou al públic l’exposició ‘CERÀMICA I ARQUITECTURA. Els Coromina, Rafael Masó i la gènesi de La Gabarra”, inaugurada l’estiu de 2011.

 Trenet turístic

La Federació del Comerç de la Bisbal i el propi Ajuntament de la Bisbal, ofereixen gratuïtament la possibilitat de fer un recorregut per la Bisbal amb el trenet turístic. Des del passeig Marimon Asprer es farà el recorregut cap a la zona comercial de la ceràmica, el nucli antic amb el Castell Palau i el Terracotta Museu, espais d’interès turístic i comercial. Aquest servei es portarà a terme des de les  11 a 14 h i de les 17 a 20 h

Dia: Divendres 6 i dissabte 7 d’abril
Horari: 10h a 20h, ininterrompudament.
Lloc: Passeig Marimon Asprer
Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà
Col·labora: Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca i Federació del Comerç de la Bisbal.
Sectors participants: artesans no alimentaris de Catalunya que disposin de carnet d’artesà.

Castell Palau:  Exposició “Coneix i viu el Museu d’Art de  Girona”. Del 30 de març al 29 d’abril.
Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i Museu d’Art de Girona. Horari: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. El 9 d’abril de 10 a 14 h

Terracotta Museu
Exposició “CERÀMICA I ARQUITECTURA. Els Coromina, Rafael Masó i la gènesi de La Gabarra”. Horari: de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h.