17 abril de 2014 a les 12:53

Divendres i dissabte tindrà lloc la segona edició d’ARTESANA, fira d’artesania i ceràmica de la Bisbal

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza la segona edició de la fira ARTESANA, sobre artesania i ceràmica, que es farà els dies 18 i 19 d’abril al Passeig Marimon Asprer. La fira comptarà amb la participació d’artesans d’arreu de Catalunya oferint una gran varietat d’oficis i productes artesans. La fira a més, incorpora activitats complementàries com les demostracions participatives d’oficis artesans i tallers infantils.

Catalunya manté una gran diversitat d’arts i oficis artesans, i la Bisbal d’Empordà, vinculada principalment a l’artesania de la ceràmica, n’és un dels centres capdavanters. Per aquest motiu, la Bisbal és una de les dotze zones declarades oficialment d’interès artesanal a Catalunya.

Ubicada al passeig Marimon Asprer, espai molt cèntric i emblemàtic de la ciutat, ARTESANA acull 50 artesans de diferents oficis vinguts d’arreu de Catalunya, els quals ofereixen una mostra de qualitat de productes artesans no alimentaris: ceràmica i terrissa, joies, cistelleria, teixits… Per garantir la qualitat de la fira, els expositors estan acreditats com a artesans per l’Àrea d’Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya. La fira compta amb un bon nombre de ceramistes i altres empreses vinculades al sector ceramista de la població de la Bisbal d’Empordà, els quals disposen d’una llarga trajectòria en el sector.

El regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal, Xavier Dilmé, destaca l’aposta del municipi “per posar en valor la riquesa artesana del municipi, especialment però no únicament de la ceràmica”. En aquest sentit, valora de forma molt positiva “l’important increment dels expositors de ceràmica de la Bisbal que hi haurà en l’edició d’enguany, que permetrà al visitant veure tota l’evolució ceramista de la ciutat, des de la ceràmica més tradicional fins als dissenys més d’autor, més contemporanis”, una edició que qualifica de “edició de la consolidació”.

L’accés a ARTESANA és gratuït al públic. L’espai, a l’aire lliure, convida a fer un passeig per l’artesania catalana, convertint-lo en una descoberta dels objectes únics i exclusius que s’hi ofereixen. A més, per gaudir-ne a partir de l’experiència, s’han creat dos espais de tallers participatius d’oficis artesans per tal que us introduïu al coneixement d’aquest món tan autèntic. Aquestes activitats estan adreçades a tots els públics.  

Zona comercial de la ceràmica

Des de la Federació del Comerç, i amb motiu de la fira Artesana, han organitzat tot un conjunt d’activitats de dinamització comercial al carrer de l’Aigüeta. Aquest eix comercial també s’ha decorat i enjardinat.

 

Dia: Divendres 18 i dissabte 19 d’abril
Horari: 10h a 20h, ininterrompudament.
Lloc: Passeig Marimon Asprer
Organitza: Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà
Col·labora: Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca i Federació del Comerç de la Bisbal.
Sectors participants: artesans no alimentaris de Catalunya que disposin de carnet d’artesà i empresaris i artesans ceramistes de la Bisbal.