27 abril de 2017 a les 0:47

DocsBarcelona del Mes: ‘Amateurs a l’espai’ de Max Kestner

|

Amateurs de l’espai
de Max Kestner

Dinamarca (2016) 89 minuts

VO en danès subtitulada en català  

:: La història

En Kristian i en Peter són amics, són enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l’espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l’atmosfera terrestre.

Acompanyats d’un grup de fanàtics de l’aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics, i fins i tot hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni. Aconseguiran construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?

Amateurs a l’espai és la història d’un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca treure les escombraries. És possible arribar a les estrelles des de casa?

 

:: El director

Max Kestner (1969) és un director danès graduat per la National Film School of Denmark. Ha treballat en diverses ocasions per a la televisió pública danesa (DR) i ha estat premiat internacionalment pels seus curts documentals titulats Max by Chance (2004) i The World in Denmark (2007).

 

:: Premis i festivals

DocPoint, Tallinn – Estònia, 2017

Helsinki Doc Point Documentary Film Festival – Finlàndia, 2017

IDFA – Països Baixos, 2016

 

:: Fitxa tècnica

Direcció: Max Kestner
Producció executiva: Sigrid Jonsson Dyekjær
Fotografia: Poul MeyerClaus MejlingMax KestnerKim Høgh Mikkelsen
Edició: Jakob Thuesen
So: Hans Møller
Música: Paul Leonard-Morgan
Producció: Danish Documentary Production