26 octubre de 2017 a les 12:40

DocsBarcelona del Mes: ‘La promesa’ de Marcus Vetter i Karin Steinberger

 

Data: Divendres 27 d’octubre, a les 20h 
Lloc: Teatre Mundial

El brutal assassinat de Nancy i Dereck Haysom va impressionar el món l’any 1985. Els Haysom eren gent adinerada de l’alta societat de Virgínia, i el gran interès mediàtic que va causar el cas va fer que fos el primer judici criminal retransmès en directe per televisió. La condemna de la seva filla Elizabeth a 90 anys de presó com a còmplice d’assassinat i la sentència a cadena perpètua per doble assassinat a Jens Soering, el xicot alemany d’Elizabeth, van trasbalsar la societat.

Una investigació recent, amb noves tècniques forenses, desacredita les proves clau que inculpaven  Soering. Després de més de 30 anys a la presó, els nous indicis apunten cap a la seva innocència. Una tràgica història d’amor adolescent convertida en un thriller judicial: el misteriós cas de Jens Soering i Elizabeth Haysom.


Sobre la direcció (Karin Steinberger & Marcus Vetter)

La promesa és la tercera obra conjunta de Marcus Vetter i Karin Steinberger, després de El Visionari, estrenat al DocsBarcelona del Mes el 2015 i Hunger (2009). De formació i ofici periodista, Steinberger és editora a la prestigiosa revista alemanya Sueddeutsche Zeitung (SZ). Ella va ser qui va fer tornar a sortir a la llum al cas de Jens Soering el 2006 quan encara no tenia visibilitat a Alemanya i que vi proposar la producció del documental a Marcus Vetter. Vetter  ha treballat com a editor de televisió, productor i director des del 1994. Ha guanyat diversos premis internacionals i els seus films s’han exhibit a festivals de tot el món. Ha dirigit entre d’altres The Tunnel (1999), My Father the Turk (2006), Heart of Jenin (2008), premiat a Valladolid, o The Court (2012).

 

Fitxa Tècnica:

  • Direcció: Marcus Vetter & Karin Steinberger
  • Edició: Marcus Vetter, Michele Gentile, Patrick Wilfert
  • Producció: Marcus Vetter, Louise Rosen, Ulf Meyer
  • So: Aljoscha Haupt
  • Música: Jens Huerkamp
  • Companyia productora:Filmperspektive
  • No recomenat per a menors de 12 anys
 
Organitza: Àrea de Cultura 
Hi col·labora: FIC.BiE