27 desembre de 2017 a les 11:57

DocsBarcelona del mes: ‘Renda bàsica. Una utopia possible?’, de Christian Tod

Data: Divendres 29 de desembre, a les 20h
Lloc: Teatre Mundial
Entrada gratuïta

Sinopsi:
Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que està de nou al cim de l’agenda social.
Treballaries si et paguessin simplement per existir? La proposta de la renda bàsica garantida torna al debat públic com una alternativa al principi de drets i deures i a un sistema econòmic burocràtic. La idea que els més grans de 21 anys han de tenir una assignació fixa mensual, independentment de si estan treballant o no, divideix opinions. Però no ho fa en la línia de les dicotomies polítiques tradicionals. Els economistes neoconservadors, els ultraliberals i els socialistes hi estan tots a favor, mentre que tots els altres grups polítics hi són contraris. La política i l’economia entren en la psicologia i les qüestions filosòfiques sobre la naturalesa humana. La renda bàsica universal farà la gent mandrosa? O l’alliberarà? I què hi ha dels robots, que en un futur molt proper faran que la major part dels llocs de treball siguin redundants?

El director:
Christian Tod (1977) és un economista reputat que actualment treballa en la seva tesi sobre la renda bàsica. La seva primera pel·lícula va ser Fatsy – The Last Cowboy of Austria (2007), amb la qual va rebre una menció d’honor al Crossing Europe Film Festival de Linz. L’any 2010 va presentar Es Muss Was Geben, seleccionada com a pel·lícula inaugural del Crossing Europe Film Festival i estrenada en cinemes l’any 2011. Renda bàsica (Free Lunch Society) és la seva darrera pel·lícula i la més ambiciosa, sobre un tema tan complex com la renda bàsica universal. 

Premis i festivals:
Official Selection, CPH:DOX* – Dinamarca, 2016
Diagonale, Festivale of Austrian Film – Àustria, 2017


Organitza
: Àrea de Cultura 
Hi col·labora: FIC.BiE
DocsBarcelona del Mes