23 octubre de 2015 a les 13:52

Dos morts en bicicleta. Dues bicicletes blanques

La Plataforma Mou-te en bici instal·larà aquest cap de setmana duesbicicletes blanques en record als darrers ciclistes atropellats a lescarreteres gironinesLa Plataforma cívica per l’ús de la bicicleta i per la mobilitat sostenible Mou-te en biciinstal·larà les dues bicicletes blanques en els llocs on es varen produir els accidents.Una a la cruïlla de la carretera de Cassà de la Selva a Caldes de Malavella amb la cruïllaa Sant Andreu Salou, i l’altra a la C-31, al terme municipal de Gualta.

Amb aquestes accions, Mou-te en bici vol fer present una vegada més que els ciclistestenim dret a circular amb seguretat per les carreteres i que les Administracions han depreservar aquest dret amb infraestructures adients i una correcta senyalització. Alhora,volem recordar als conductors dels vehicles tèrmics que la seva actitud quan veuenuna bicicleta a la calçada ha de ser la de reduir la velocitat i avançar als ciclistes deixant1,5 metres de distància, encara que hagin de trepitjar o sobrepassar la línia continua.

Mou-te en bici espera que aquestes siguin les últimes bicicletes blanques que s’hand’instal·lar a les carreteres gironines. També volem fer un recordatori sobre lanecessitat de que els ciclistes es facin el màxim de visibles possible amb l’ús de llums iroba reflectant.

Per a més informació, podeu contactar amb el President, Xavier Corominas i Mainegre,al telèfon 628.448.458 o bé al telèfon de Mou-te en bici.