12 maig de 2021 a les 12:22

Dos radars pedagògics i un cinemòmetre per a la Policia Local: les eines per adaptar la Bisbal a la nova normativa de velocitat en vies urbanes

|

Ahir, dimarts 11 de maig, va entar en vigor la nova normativa de la DGT referent als límits de velocitat en vies urbanes. Des d’ahir, doncs, a les vies d’un sol carril per sentit de circulació s’hi pot conduir a un màxim de 30 km/h.

Per tal d’adaptar el municipi a la nova legislació, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha instal·lat dos radars pedagògics per tal de conscienciar a la ciutadania de la velocitat i, alhora, recordar a quina velocitat està circulant. A més a més, la Policia Local de la Bisbal va signar un nou conveni amb el Servei Català de Trànsit a través del qual cedeixen un cinemòmetre de velocitat instantània: un dispositiu dissenyat per mesurar la velocitat de circulació d’un vehicle, aplicar les sancions corresponents si hi ha infracció i, alhora, fer un enregistrament dels resultats recollits arran de les mesures efectuades.

D’altra banda, en la mateixa renovació del conveni amb el Servei Català de Trànsit, el cos policial bisbalenc també va adquirir un quid de detecció de substàncies estupefaents que preveu utilitzar-se als controls corresponents.