31 març de 2017 a les 12:57

Dues exposicions de Casademont le Vieux a la Bisbal

|

Inauguració: Dissabte 1 d’abril, a les 20h, al Castell Palau

De l’1 al 23 d’abril

Lloc: Castell Palau de la Bisbal d’Empordà i Espai La Peixera del Terracotta Museu

Horaris: El Castell Palau obra els dijous de 17h a 20h, divendres i dissabte de 10h a 13h i 17h a 20h i els diumenges de 10h a 14h

Coincidint amb els deu anys de la seva mort, l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà acull una exposició de pintures de Casademont le Vieux al castell palau. Simultàniament a Terracota Museu s’exposaran les ceràmiques de Casademont le Vieux que van ser donades per la seva vídua a l’Ajuntament i es passarà un audiovisual sobre l’artista fet Antoni Martí Gich.

Nascut a Barcelona, Casademont va viure gran part de la seva vida al municipi de La Pera, al Baix Empordà, on va passar els seus últims anys i va estar molt vinculat amb La Bisbal d’Empordà, lloc recurrent a diari del pintor.

Casademont le Vieux (Barcelona 1923–Girona 2007) és un dels artistes destacats del passat segle. Molt vinculat a l’Empordà, va conèixer pam a pam aquests indrets, que amb els anys va plasmar en gran part de la seva obra.

Per aquesta exposició, organitzada per l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, s’edita un catàleg escrit pel crític d’art Daniel Giralt-Miracle i en ella s’hi poden veure obres de diferents èpoques.

Casademont té una obra molt personal de paleta austera i molt rica en matisos, reflectint el paisatge, en el seu sentit més ampli. A l’exposició s’hi poden veure obres d’aquestes terres de l’Empordà i de Cadaqués.

Guardonat amb diversos premis entre els quals la Creu de Sant Jordi, atorgada l’any 1994, també fou Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Realitzà nombroses exposicions aquí i a l’estranger.

Organitza: Ajuntament de la Bisbal i Canals Galeria d’Art.

Més informació a l’agenda cultural de La Bisbal d’Empordà.