6 maig de 2019 a les 8:59

El 4t Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès de la Bisbal arriba amb novetats tecnològiques

El representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, va presidir dijous passat la presentació del 4t Torneig Internacional de Tennis Femení Solgironès Ciutat de la Bisbal d’Empordà, que es farà del 13 al 19 maig amb 50 jugadores de més de 25 països. L’acte va tenir lloc a la l’edifici de la Generalitat de Girona.

El torneig, que comptarà amb Paula Badosa i Aliona Bolsova com a representants gironines, fa un pas més per consolidar-se com un gran referent i estarà dotat amb 60.000 dòlars en premis més hospitalitat. A més, estrenarà un revolucionari sistema d’arbitratge electrònic, el Foxtenn, que millora les prestacions de l’ull de falcó.

Serà la primera vegada que aquest sistema s’utilitza en terra batuda. Certificat pels organismes del tennis mundial, representa, segons el president de l’empresa responsable, Javier Simón, «una novetat tecnològica històrica» que hauria de rellevar els actuals sistemes per resoldre les jugades conflictives. La tècnica compta amb més de 40 càmeres i làsers d’alta velocitat, amb una precisió única al món, que és capaç d’oferir imatges del bot real i del moment exacte del contacte entre la pilota i el terra.

El torneig de la Bisbal, que es consolida com un referent a Catalunya en terra batuda i com el segon més important d’Espanya, reunirà participants situades entre la 70 i la 200 del rànquing de l’ATP. Els partits de la fase prèvia es jugaran dilluns 13, el quadre general i el de dobles, la resta de la setmana; la final de dobles, dissabte 18, i la final individual, l’endemà diumenge, tot en directe per Eurosport i Esport3.

D’altra banda, divendres 10 de maig es farà una jornada de tennis inclusiu encaminada a mostrar als escolars com practiquen aquest esport jugadors cecs o amb cadira de rodes, mentre que l’endemà hi haurà un clínic de tennis destinat a nens i joves amb risc d’exclusió social que impartiran monitors i voluntaris del club bisbalenc.

Josep Pujols va estar acompanyat per Xavier Ponsatí, president del Club Tennis La Bisbal CE; Carles Sastre, delegat territorial de la Federació Catalana de Tennis a Girona; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà; Joan Querol, secretari general de la Federació Espanyola de Tennis, i Marta Sánchez, directora del Torneig.