26 setembre de 2018 a les 15:17

El bateig del nou carrer 1 d’octubre de la Bisbal

||

La brigada municipal de la Bisbal ja està treballant en el canvi de placards per rebatejar un tram del carrer Coll i Vehí. Serà dilluns vinent, coincidint amb el primer aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya, quan el segment del carrer que passa per davant de les Escoles Velles –entre l’avinguda les Voltes i el carrer Nou- passarà a dir-se carrer 1 d’octubre de 2017. 

Així ho van decidir bisbalenques i bisbalencs en un procés participatiu que va tenir lloc l’estiu passat. La major part de votants van optar per commemorar tot l’esforç i la resistència de la ciutadania per defensar el dret de vot del poble. I és que és en aquest espai on s’hi troben les Escoles Velles i on el passat 1 d’octubre s’hi va viure una jornada històrica per a la Bisbal: una multitud es va concentrar davant de l’equipament municipal, tot defensant el dret a vot a la consulta sobre la independència de Catalunya.

La jornada, arrencarà a les 18.30 h amb una concentració al Silus. Serà des d’allà on començarà una marxa d’homenatge per tots els col·legis electorals. A les 20h es farà l’acte de bateig del nou carrer i tot seguit hi haurà un concert a les Escoles Velles a càrrec del cantautor l’Espiadimonis. La vetllada culminarà amb un sopar de carmanyola. L’acte està organitzat per l’ANC de la Bisbal, Òmnium del Baix Empordà, el CDR de la Bisbal i l’Ajuntament de la Bisbal.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es va endegar aquest procés de participació ciutadana obert a tothom per tal que les bisbalenques i els bisbalencs que poguessin dir-hi la seva. Un total de 252 persones han votat a través de la plataforma de participació ciutadana online. Això representa un 2,84% de les 8.885 persones votants autoritzades: es poden consultar els resultats amb més detall a través dels documents adjunts.