4 maig de 2021 a les 19:51

El brot de COVID-19 a la Residència Zoilo Feliu afecta a 26 residents amb simptomatologia lleu, excepte un que va ser traslladat a Palamós

Tal com es va informar la setmana passada, el 26 d’abril es va detectar un brot a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà que, a dia d’avui, afecta 26 residents positius, d’un total de 55, tots ells amb simptomatologia lleu excepte un resident d’edat avançada, traslladat al sociosanitari Palamós Gent Gran, que es troba en etapa de final de vida. Pel que fa l’equip de treballadors/es, d’una plantilla de 56 professionals, dues persones han donat positiu.

Els primers casos van aflorar en un control rutinari de presa de temperatura entre els usuaris de la residència. Progressivament, s’han anat detectant nous residents positius asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. La cobertura de vacunació del geriàtric és alta: 54 dels 55 residents van completar la pauta vacunal el mes de gener. En relació als treballadors, de 56 professionals, 46 estan vacunats (3 d’ells amb una dosi) i 10 no. Cal tenir present que el vaccí no eximeix del contagi, però el fet que els positius presentin símptomes lleus constata que és eficaç en cas d’infecció.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre bisbalenc. Pel que fa a la situació clínica dels residents que presenten símptomes lleus, està essent vigilada pels professionals de l’Equip d’Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d’Empordà.