15 maig de 2020 a les 18:15

El CAP de la Bisbal demana prioritzar les consultes telefòniques o en línia sempre que sigui possible

|

La situació de pandèmia per la Covid-19 obliga a que els centres de salut hagin d’atendre pacients amb un seguit de recomanacions sanitàries sempre evitant aglomeracions. En aquest sentit, el CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà demana prioritzar les consultes telefòniques o telemàtiques per tal d’evitar desplaçaments al centre sempre que sigui possible.

Es pot contactar amb el centre de 8 h a 20 h, de dilluns a divendres, a través del telèfon 972 64 38 08. Davant de qualsevol dubte, fora d’aquest horari, es poden fer consultes sanitàries per telèfon al 061 (i emergències al 112). Per tal de demanar visites també es pot enviar un missatge a la web de programació de visites (ics.gencat.cat). A més, de manera temporal, es pot sol·licitar l’accés a l’APP del SSIBE (Serveis de Salut Integrats Baix Empordà) contactant amb el CAP de la Bisbal d’Empordà, per telèfon o per correu electrònic (atenciociutadabisbal@ssibe.cat). 

També es demana a la ciutadania potenciar la gestió online de tot un seguit de tràmits que es poden fer a través de La Meva Salut: fer una eConsulta amb el professional sanitari, descarregar la recepta per anar a la farmàcia, consultar resultats de proves, informes i diagnòstics, o gestionar l’agenda personal (com ara demanar o anul·lar visites). Les persones usuàries poden donar-se d’alta a La Meva Salut a través d’aquest enllaç o trucant al 900 053 723 (de dilluns a divendres de 8h a 20h).

Finalment, es demana a la ciutadania que quan s’hagi d’anar al CAP es tinguin en compte les següents recomanacions:

  • Arribar a l’hora de la visita, no abans.
  • Anar sol/a o només amb una persona acompanyant si és imprescindible.
  • Respectar les distàncies de seguretat.
  • Portar la mascareta quirúrgica posada.
  • Rentar-se bé les mans.