7 juliol de 2021 a les 13:16

El CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal reforça els horaris amb l’arribada de l’estiu

Amb l’arribada de l’estiu, la població estacional de les zones costaneres creix considerablement: es calcula que la població resident al Baix Empordà creix vora 80.000 persones, que representa gairebé un 60% més de residents als quals donar cobertura assistencial en cas d’urgències.

Des de finals de juny a la primera quinzena de setembre, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) es reforça les urgències de l’Hospital de Palamós i els centres assistencials amb més augment de població estival. En el cas del Cap de la Bisbal d’Empordà, és obert cada dia de 8 a 20 h, alhora que les urgències s’atenen les 24 hores d
el dia. D’altra banda cal tenir present que que l’Hospital de Palamós atén els problemes de salut urgents i emergències (nivells 1, 2 i 3) i està obert durant tot el dia. Es poden consultar els horaris de la resta dels centres SSIBE a través d’aquest enllaç al document adjunt a aquesta publicació.

L’augment de la població estiuejant sovint comporta situacions de concentració de pacients a urgències de l’Hospital de Palamós, que és l’únic de la comarca. Això és degut a que sovint s’acudeix a les urgències amb problemes de salut lleus que poden ser atesos a d’altres centres d’atenció continuada com els CAP o els consultoris locals.

Aquest estiu especialment caldrà estar atents i seguir les recomanacions de seguretat per tal d’intentar evitar situacions d’aglomeracions i desplaçaments innecessaris per part de la població i així no afavorir riscos de contagi de COVID-19. És per això que, des d’atenció primària, es recomana trucar primer per demanar hora. Es pot fer de dilluns a divendres de 8 a 20h al 972 60 92 22. Per altra banda, si el motiu de la visita és degut a simptomatologia compatible amb la COVID19, cal trucar primer al CAP per tal de ser citats.

La campanya ‘La calor fa estiu’
El Departament de Salut ha presentat la campanya La calor fa estiu, amb un doble repte: informar de les mesures de prevenció i protecció habituals durant els mesos de calor i la necessitat de prevenir els contagis de la COVID-19. La campanya inclou recomanacions a tenir en compte davant les altes temperatures com són beure molta aigua, protegir-se del sol amb crema solar, evitar les altes temperatures, ventilar i refrescar les llars i supervisar els infants a l’aigua.