11 octubre de 2022 a les 13:39

El cartell de la 5a fira Indilletres, a càrrec de l’artista Maria Mercader

L’artista bisbalenca Maria Mercader s’ha encarregat de dissenyar el cartell de la cinquena edició de la fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà, que se celebrarà el primer cap de setmana de desembre. Enguany serà els dies 3 i 4 de desembre quan la Bisbal viurà, novament, dues jornades farcides de propostes culturals amb la participació d’una quarantena d’editorials d’allò més diverses. Si bé la programació de l’edició d’enguany es presentarà el proper dimarts 25 d’octubre, avui ja es pot descobrir la nova imatge de la fira.

Maria Mercader (La Bisbal d’Empordà, 1969) és llicenciada en Belles Arts (1992) i en Història de l’Art (1995) per la Universitat de Barcelona. L’any 1992 va fer una estada a l’Acadèmia d’Art Lliure d’Augsburg (especialitat de pintura). Actualment viu a Celrà. En els darrers anys ha fet diferents mostres individuals i col·lectives, d’entre les quals destaquen les dutes a terme al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà i al refugi antiaeri de Girona amb el grup Cercle de Conversa (2018), al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (2012) i a la Fundació Valvi de Girona (2009). La seva obra ‘Els set dons de l’esperit’ va ser seleccionada per formar part de l’exposició de la novena edició de la Biennal d’Art de Girona 2017.

Contribuir positivament en el panorama cultural del país
Indilletres va néixer l’any 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. També hi participa la Biblioteca Lluïsa Duran i compta amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, de la Generalitat de Catalunya, d’Òmnium Cultural, de la Diputació de Girona, de la Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà i d’Edicions Sidillà. Indilletres prepara la seva cinquena edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. L’organització vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora, amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».