7 octubre de 2021 a les 16:37

El cartell de la fira Indilletres 2021, a càrrec de l’artista Pere Noguera

El reconegut artista bisbalenc Pere Noguera s’ha encarregat de dissenyar el cartell de la quarta edició de la fira Indilletres de la Bisbal, que se celebrarà el primer cap de setmana de desembre. Enguany serà els dies 4 i 5 de desembre quan la Bisbal d’Empordà viurà, novament, dues jornades farcides de propostes culturals amb la participació d’un ampli ventall d’editorials i l’entrega del III Premi Llucieta Canyà de crítica literària. Si bé la programació de l’edició d’enguany es presentarà el proper dimarts 26 d’octubre, avui ja es pot descobrir la nova imatge de la fira.

L’artista Pere Noguera (La Bisbal d’Empordà, 1941) va iniciar la seva trajectòria en el marc de les noves poètiques pobres, efímeres i conceptuals de la dècada de 1970. La seva pràctica artística es fonamenta en el procés, en la desconstrucció i la fragmentació: això el va aproximar a l’arte povera. Ha desenvolupat treballs sobre els processos conceptuals de la fotografia i l’electrografia, essent un dels pioners dels treballs amb fotocòpies a la dècada de 1970, alhora que ha aprofundit en el concepte “arxiu com a ready-made”, a partir de fotografies i films trobats que exposen una manera d’entendre la imatge i el seu procés. Distingit amb el Premi ACCA (Associació Catalana de Crítics d’Art) el 2003 i el 2011, Noguera ha fet nombroses exposicions en centres nacionals i internacionals.

Contribuir positivament en el panorama cultural del país
Indilletres va néixer l’any 2018 gràcies a un grup de veïns que volia organitzar una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. Hi participen també les llibreries de la Bisbal, la Biblioteca Lluïsa Duran i compta amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal, la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural, Biblioteques de Catalunya i Edicions Sidillà. Indilletres prepara la seva quarta edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. L’organització vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora. Amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb «una empenta imparable».