1 abril de 2010 a les 13:21

El Castell Palau mostra objectes relacionats amb la Guerra del Francès a l’exposició ‘La Bisbal 1810’

Durant els dies de la Setmana Santa, l’horari de l’exposició serà de deu del matí a dues de la tarda i de quatre de la tarda a dos quarts de nou del vespre. La resta del mes d’abril, l’horari per visitar la mostra serà els dijous, de cinc a vuit del vespre, els divendres i els dissabtes, de deu a una i de cinc a vuit del vespre i els diumenges i festius, de deu del matí a dues de la tarda.

L’inici de l’exposició coincideix amb la celebració de la fira històrica ‘La Bisbal 1810’, que recorda els ‘fets de la Bisbal’. La fira, que se celebrarà els dies 3 i 4 d’abril, inclou una recreació històrica dels ‘fets de la Bisbal’, una batalla que es desenvolupa entre els escenaris del Pont Vell i el Castell Palau de la ciutat. D’aquesta batalla se’n farà una recreació històrica en aquests escenaris. La fira presentarà també una visita comentada a una maqueta de la batalla de Waterloo, visites guiades basades en els ‘fets de la Bisbal’ i un mercat d’època de productes artesans.

Igualment, alguns dels restaurants de la ciutat han preparat diferents plats relacionats amb la Guerra del Francès que es podran degustar els dies de la fira històrica. En aquesta iniciativa hi participen el restaurant Castell d’Empordà, el restaurant Cipri, el restaurant Daró, el restaurant Divinum, el restaurant El Teatret, el restaurant El Toc, el restaurant l’Escut i el restaurant La Cantonada.

En l’organització de la fira hi col•laboren també la Federació del Comerç, la Unió de Comerciants de la Bisbal, l’Associació de Comerciants de l’Aigüeta, l’Associació d’Antiquaris i Brocanters de la Bisbal, Jordi Frigola i Arpa, l’Hotel Castell d’Empordà i la Fundació Les Fortaleses Catalanes.