8 gener de 2018 a les 20:37

El CE Bisbal Bàsquet celebra el XX Memorial Jordi Sabater

||||

Aquest diumenge es va celebrar la 20a edició del Memorial Jordi Sabater. Amb dues dècades a les espatlles, el torneig, organitzat pel CE Bisbal Bàsquet, ha esdevingut un referent provincial en l’època de Nadal.

Enguany el CB Grup Barna, procedent de Barcelona,  es va proclamar campió després de derrotar el CB Salt de lliga EBA a la final, per 65 a 70 punts, en un partit marcat per la igualtat i l’emoció. Els saltencs van arribar a la final, després de desfer-se en semifinals, a la jornada matinal de l’equip amfitrió, el Sol Gironès Bisbal Bàsquet. Els bisbalencs es van mostrar molt competitius en aquesta semifinal i van plantar cara a un equip de dues categories superiors, però van caure per un resultat 56 a 66. Per la seva banda, els campions, els barcelonins del CB Grup Barna, es van desfer a semifinals del CB Arbúcies per un clar 71 a 53. En el partit per la 3a i 4a posició, l’equip local del Sol Gironès Bisbal Bàsquet es va imposar per 71 a 54 en un matx que van dominar de principi a fi.

Arnau Merino, jugador del CB Grup Barna va ser nomenat millor jugador del torneig per la seva destacada actuació a la final. La família d’en Jordi Sabater, pare i nebots, van ser els encarregats de fer l’entrega dels diversos trofeus, acompanyats pel President de la Representació Territorial a Girona de la Federació Catalana de Basquetbol, Xevi Santaló.

La jornada va culminar amb el tradidional Old Star, un partit de velles glòries del bàsquet bisbalenc. En aquest partit dues seleccions d’exjugadors s’enfronten en un partit de dues parts de 25 minuts a rellotge corregut, on talent i kilos llueixen sobre el parquet bisbalenc.

El Memorial Jordi Sabater posa punt final a unes dates de Nadal farcides de bàsquet, ja que el club ha organitzat el Campus de Nadal, dirigit per Trifón Poch. En aquest Campus, 64 nens i nenes han pogut aprofundir en diferents detalls tècnics per tal de millorar la seva tècnica individual. A més a més, el club bisbalenc va encetar el 2018 organitzant la tradicional Quina de Cap d’Any el primer dia de l’any, amb un notori èxit de participació que va omplir el Pavelló Firal de gom a gom.

Aquest dissabte vinent, el 1r equip masculí del club reprendrà la competició de 1a Catalana rebent al Pavelló d’Esports l’equip barceloní del Ramon Llull. Serà a les 17h45.