29 març de 2019 a les 13:56

El CE Bisbal Bàsquet estrenarà una pista de bàsquet al Senegal

La iniciativa del CE Bisbal Bàsquet en col·laboració amb l’ONG Projecte Xevi de construir una pista de bàsquet a Dianna (Senegal) va prenent forma. El passat 6 de març va tenir lloc la primera reunió per portar a la pràctica aquest projecte solidari, que anirà més enllà de la idea inicial de la que és una de les seves impulsores, la Paula Tur, jugadora del club i estudiant de 2n de batxillerat. Tot va començar amb la celebració d’un 3×3 solidari, amb el que el club bisbalenc va aconseguir recaptar 700€. La inciativa s’anomena Projecte Vicenç Tur, en homenatge pare de la Paula Tur, que va morir l’any passat: «Un apassionat del bàsquet i una persona molt estimada al nostre club», expliquen fonts del CE Bisbal Bàsquet.

A partir d’aquí, les diferents parts que constitueixen la iniciativa que compta amb la col·laboració de l’àrea BQ Solidari s’han compromès a assolir uns objectius concrets. En primer lloc, el CE Bisbal Bàsquet tancarà un grup d’entrenadors i docents que viatjaran al Senegal perquè, amb l’estrena de la pista, s’hi realitzi un campus de bàsquet i formacions dirigides als tècnics i professors d’educació física. El mateix equip treballarà amb les escoles per vincular esport i educació i combatre d’aquesta manera l’absentisme escolar. 

Paral·lelament, la ONG Projecte Xevi facilitarà l’estada d’aquest grup a Dianna i promourà l’economia local alhora que contactarà amb la Universitat de Ziguinchor per treballar conjuntament amb els entrenadors amb la idea de promoure el bàsquet en el territori. BQ Solidari, a través del seu coordinador Vidal Sabater, aporta al projecte un equip de treball, consells sobre realització d’activitats i com treballar al terreny. També ha assolit el compromís d’aportar material esportiu, com pilotes i samarretes. Aquest programa solidari de la Federació Catalana de Basquetbol es va crear amb la idea de donar suport a les diferents accions i projectes solidaris de la xarxa de clubs de Catalunya; acostar el bàsquet i l’esport als qui no han pogut practicar-lo o estan privats de poder fer-ho.