11 gener de 2019 a les 11:14

El cicle de converses i projeccions ‘Espigoladors d’imatges’ farà parada a la Bisbal

Antoni Martí (1947) i Quim Paredes (1965) són dos reconeguts realitzadors que han desenvolupat una destacada tasca com a documentalistes i ambdós n’han deixat constància a través de les seves respectives productores. Bisbalenques i bisbalencs poden recordar la desapareguda Vídeo Play Serveis d’Antoni Marí, ubicada al carrer Ample. D’altra banda, Paredes, dirigeix 24 Imatges x Segon a Celrà . Tant l’una com l’altra, han plasmat molts episodis de la història recent, de tradicions centenàries que han ajudat a mantenir vives amb les seves càmeres i de testimonis que s’haurien volatilitzat si ells no els haguessin prestat atenció. 

Martí i Paredes ja tenien referències mútues, però van decidir unir esforços en un projecte inèdit: un cicle de converses i projeccions, titulat Espigoladors d’imatges –un homenatge a Els espigoladors i l’espigoladora, d’Agnès Varda–, que els portarà entre el 16 de gener i 22 de febrer a sis localitats de les comarques gironines on habitualment Martí i Paredes ja acostumen a presentar els seus treballs. En aquestes sis sessions no hi presentaran nous films sinó que convidaran el públic a participar en un debat obert sobre el món audiovisual. I és que Martí i Paredes se senten com els espigoladors en un món envaït per telèfons mòbils amb càmeres d’alta definició, han convidat diferents personalitats, especialitzades en el món de la imatge des de diferents perspectives, a conversar amb ells en els sis actes programats.

A la Bisbal d’Empordà hi faran parada el proper divendres 18 de gener, a partir de les 22 h: serà al Teatre Mundial i conversaran amb Pep Matas i Balaguer. La sessió durarà uns 90 minuts, dels quals prop de la meitat estaran dedicats a la projecció en quatre blocs –arxiu, memòria, territori i ficció– de fragments de diferents treballs de Martí i Paredes, per ajudar a generar el debat.