21 maig de 2020 a les 18:14

El Cicle de Viatges de la Bisbal continua en línia des de casa

||

Si bé el Cicle de Viatges que se celebra mensualment al Teatre Mundial es va veure interromput a causa de la crisi de la Covid-19, la proposta demà continua en línia i des de casa. A partir de demà, divendres 22 de maig, cada divendres s’aniran penjant al web de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal i xarxes municipals una selecció de viatges que ja s’han presentat anteriorment. El cicle en línia, organitzat amb la col·laboració del bisbalenc Xevi Codolà, inclourà un total de sis vídeos de sortides de cap de setmana a diverses ciutats del món. El tret de sortida d’aquest divendres serà el viatge Praga Nevada, de l’any 2013.

La mostra s’allargarà fins el divendres 26 de juny i també inclourà sortides a Normandia, Nova York, Instanbul, Budapest i París. Serà una bona ocasió per visionar-los per primera vegada o tornar-los a visualitzar amb més calma. L’objectiu de la proposta és brindar idees a les persones que puguin tenir ganes de fer alguna cosa semblant.

Era l’any 2009 quan dues parelles bisbalenques van decidir aprofitar un cap de setmana llarg de febrer per fer una escapada fins al Mont Saint-Michel, a la Normandia francesa. L’experiència va resultar prou gratificant i l’any següent van repetir a Fès, al Marroc. La tercera sortida va ser a Nova York: s’hi va apuntar més gent, han anat passant els anys i ara ja són una colla que cada febrer fa una visita de 3 dies a una ciutat, aprofitant que és temporada baixa. Com que a al grup hi havia uns quants fanàtics dels enregistraments audiovisuals, van acabar editant els vídeos i fotografies i van presentar els resultats en societat. Així va acabar arrencant el Cicle de Viatges que, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, tenia lloc mensualment al Teatre Mundial. I ara es reprèn en línia i des de casa.