8 març de 2021 a les 12:02

EL CIM posa fil a l’agulla per dur a terme les propostes més votades per l’alumnat bisbalenc

El passat dimecres 3 de febrer a les 17.30 h es va celebrar la 2a sessió plenària del Consell d’Infants Municipal (CIM) de manera telemàtica. L’ordre del dia va ser el següent: lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior; resultat de les votacions de les propostes; programació de les propostes guanyadores; i inici treball de les propostes 2021. Durant aquest curs les classes de 5è i 6è de totes les escoles han presentat les seves propostes i s’han dut a terme les votacions. Ara ja hi ha les 5 propostes guanyadores que són les que s’impulsaran aquest any i el vinent. Les 5 propostes més votades van ser les següents:

1. Campanya contra la violència envers els animals i de sensibilització de neteja per als propietaris/es de gossos.

Joventut i igualtat / Urbanisme i Via Pública

2. Festa conjunta de final de curs amb les diferents escoles del municipi.

Participació ciutadana i Noves tecnologies

3. Fer una activitat de neteja d’alguna part de la Bisbal d’Empordà.

Cooperació, solidaritat i habitatge

 

4. Fer ús de la ràdio de la Bisbal perquè els alumnes de 5è i 6è puguin tenir un programa.

Medi Ambient

 

5.Un banc d’instruments per a cada escola del municipi.

Cultura

 

A partir d’ara l’Àrea d’Ensenyament i les escoles es posaran a treballar per impulsar les propostes. La posta en marxa i la realització d’aquestes es durà a terme entre aquest curs i el curs vinent, seguint l’evolució de la covid-19. Regidors i regidores, grans i els petits/es, també hauran de programar trobades a partir d’ara per començar a pensar i parlar sobre les possibles propostes per al curs vinent, 2021-22. Aquestes propostes, les presentaran a la darrera sessió del Consell d’Infants Municipal que es durà a terme el 12 de maig a les 17.30 h.

El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.