25 maig de 2023 a les 12:56

El col·legi electoral del Castell Palau de la Bisbal es reubicarà a l’Ajuntament

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà acollirà diumenge el col·legi electoral que s’instal·lava al Castell Palau. El canvi és per tal de fer accessibles tots els col·legis electorals a les persones amb mobilitat reduïda i que no tinguin barreres arquitectòniques. Així doncs, la ciutadania que exercia el seu dret al Castell Palau haurà d’anar al consistori bisbalenc: això serà a partir de les eleccions municipals d’aquest 28 de maig, i també es farà a la nova ubicació de cares a les futures jornades electorals. 

A la Bisbal d’Empordà, aquest diumenge vinent hi haurà col·legis electorals repartits al Camp dels Capellans (carrer Ramon de Cabrera, 19), a l’Ajuntament (plaça del Castell, s/n), al Col·legi Mas Clarà (carrer Mas Clarà, 2), al Teatre Mundial (carrer de l’Estació, 2), a l’Escola Empordanet (Av. Sant Francesc, 23), i a les Escoles Velles (carrer de l’U d’Octubre de 2017, 16). El Ple de constitució dels nous ajuntaments i elecció d’alcaldes o alcaldesses serà el dissabte 17 de juny.

Les eleccions municipals de 2023, que serviran per escollir el nou consistori, es faran el proper 28 de maig. Dels resultats no només en sortiran els noms de regidors i regidores que constituiran els ajuntaments, sinó també els consells comarcals i les quatre diputacions catalanes. A diferència d’altres comicis, les eleccions municipals estan fixades per llei: sempre són cada quatre anys i exactament “el quart diumenge del mes de maig”, tal com fixa l’article 42 de la Loreg, la llei que regula com han de ser les eleccions.