13 setembre de 2012 a les 13:04

El concert de l’11 de Setembre commou el públic assistent

||||

Per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i l’Oficina de Català -que enguany celebra el vintè aniversari- van organitzar un concert amb el cor bisbalenc Carreras Dagas i el cor Àkan, de l’entitat gironina del mateix nom.

Després de la salutació de la regidora de Cultura, Marta Carol, el Cor Carreras Dagas, dirigit per Albert Morcillo, va oferir el seu repertori de cançons catalanes que va acabar amb l’emotiu cant dels Segadors, acompanyats pel públic assistent que es va posar dempeus per cantar l’himne nacional de Catalunya. Tot seguit, Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal, va fer el parlament institucional de la Diada.

Després de les paraules de l’alcalde, els components del Cor Àkan van emplenar l’escenari, amb Mariona Callís al capdavant. Van començar interpretant la Cançó sense nom” de Lluís Llach i, després d’unes emotives paraules de la presidenta de l’entitat, M. Lluïsa Geronès, van continuar sorprenent el públic amb un ampli repertori de cançó catalana i compromesa amb el país i amb la societat.

L’entitat gironina Àkan, una associació de caire voluntari que es dedica a l’acollida de persones immigrades en situació especialment dificultosa, porta a terme els seus programes a Girona i a Salt des de l’any 2003. A part del treball amb la coral, treballen altres àmbits com classes de llengua catalana, ajuda en altres tipus de formació, documentació, salut, assessorament laboral, lleure, casa d’acollida i seguiment d’habitatges, etc.

El concert es va acabar amb una interpretació conjunta de les dues corals de “Que tinguem sort”, de Lluís Llach.