8 maig de 2023 a les 15:47

El Consell d’Infants Municipal aposta per fer tornejos esportius, tallers de robòtica i videojocs, i una trobada amb l’alumnat de 4t i 6è de Primària

Dijous passat es va celebrar una nova sessió plenària del Consell d’Infants Municipal (CIM), a la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. El Ple va començar fent lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior; estat d’execució de les propostes del curs 2021-22; propostes guanyadores del curs actual 2022-23; valoració del CIM i, també, un torn obert de paraules. Les propostes guanyadores del passat curs passat 2021-22 preveuen fer una Trobada de Jocs Cooperatius per a cicles superiors a les escoles, que tindrà lloc el proper 25 de maig, per a l’alumnat de 5è i, el 26 de maig, per a l’alumnat de 6è. Serà de cara a l’any vinent quan es farà el Concurs d’exposició de dibuixos creats amb eines digitals, a través d’una modalitat nova dels Jocs Florals per Sant Jordi. Finalment, la tercera proposta guanyadora del CIM, en el marc del projecte ’Apadrina un avi’, es farà el maig del 2024, a través d’una activitat col·laborativa amb el Punt de Trobada de la Gent Gran i la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu.

En relació a aquest curs actual les propostes més votades pels regidors i regidores del CIM han estat: organitzar tornejos d’esports; fer tallers de robòtica i videojocs a les escoles; i una trobada conjunta amb tot l’alumnat del mateix curs (4t i 6è de Primària), per a celebrar el final d’un cicle. Malgrat les seqüeles de la pandèmia -que van modificar l’estructura, l’organització i el correcte funcionament del Consell d’Infants Municipal- enguany s’ha aconseguit quadrar les propostes del curs actual abans de l’inici del següent CIM. Alhora, es continua treballant per tal que esdevingui un òrgan social de participació i opinió municipal òptim per a l’alumnat de les escoles bisbalenques. El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è d’Educació Primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.