29 juny de 2020 a les 9:42

El Consell d’Infants Municipal celebra la seva darrera sessió telemàticament

L’estat d’alarma no va impedir que enguany també se celebrés la darrera sessió plenària del Consell d’Infants Municipal. Atesa la situació sanitària actual, però, va haver de fer-se manera telemàtica. Va ser el passat 27 de maig quan va tenir lloc l’última sessió del CIM del curs 2019-2020 en línia i, a partir d’avui, es pot recuperar la sessió online a través del vídeo adjunt a aquesta publicació.

L’ordre del dia es basava en aprovar l’acta de la sessió anterior, en valorar l’estat de les activitats i projectes del curs 2019-20, però, sobretot, en presentar les propostes que els regidors i regidores del CIM tenien pensades de cares al curs 2020-21. Així, individualment, cada regidor/a del Consell d’Infants va anar compartint la seva proposta, amb la corresponent valoració del regidor/a homòleg de l’Ajuntament de la Bisbal. Van sortir propostes ben diverses: poden consultar-se a través del document adjunt.

Si bé en aquesta última sessió s’haurien d’haver votat les propostes, prèviament haurien d’haver estat presentades a l’alumnat del 5è curs d’Educació Primària. Ara bé, a causa de la situació sanitària actual, no va ser possible i es va pactar que es traslladaria la votació a la primera sessió del CIM del curs 2020-2021.   

El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.