3 febrer de 2022 a les 10:41

El Consell d’Infants Municipal engega un procés participatiu per decidir ‘El racó favorit de la Bisbal’

|

El Consell d’Infants Municipal (CIM) és un òrgan municipal de participació de les nenes i els nens de primària de la ciutat, un espai on, amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, poden exercir, com a ciutadania que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. L’òrgan va decidir emprendre un nova iniciativa participativa municipal proposada per la regidoria de Participació del CIM: El racó favorit de la Bisbal. 

La proposta vol ser un nou procés participatiu per tal que bisbalenques i bisbalencs hi diguin la seva. L’objectiu: dinamitzar la participació ciutadana al municipi tot descobrint quin és el racó favorit de la Bisbal d’Empordà segons la seva ciutadania i, alhora, retre-li homenatge i reconeixement. Hi podran participar totes les persones empadronades a la Bisbal nascudes al 2011 o abans. Es podran fer propostes a partir d’avui, dijous 3 de febrer, i fins el dia 13 de febrer. Les úniques condicions per tal que les propostes siguin acceptades i vagin a votació és que els indrets siguin a la via pública i que pertanyin al municipi de la Bisbal d’Empordà. A través de la plataforma de participació ciutadana en línia (www.labisbal.cat/participa), la ciutadania podrà fer propostes adjuntant una fotografia, una descripció de l’espai i la seva direcció o geolocalització.

El període de votació serà del 15 al 27 de febrer, també a través de la plataforma de participació ciutadana en línia municipal. El dimecres 2 de març, coincidint amb la propera sessió plenària del CIM, es faran públics els resultats i s’anunciarà quin és El racó favorit de la Bisbal. L’espai serà homenatjat amb la col·locació una placa de ceràmica de reconeixement, amb la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal. El procés participatiu proposat pel CIM compta amb la coordinació de l’Àrea d’Ensenyament i l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.


Un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la Bisbal
El Consell d’Infants de la Bisbal d’Empordà (CIM) és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 6è de primària de la ciutat. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat. El CIM d’aquest curs es va constituir el 18 de novembre de l’any passat i es poden visualitzar els regidors i les regidores a través d’aquest apartat al web municipal (s’hi pot contactar mitjançant el correu electrònic ensenyament@labisbal.cat). Les propostes que es van decidir el curs passat que es duran a terme enguany són les següents: una activitat tecnològica per a joves, fer una activitat a l’aire lliure per a la gent gran de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu; i fer una recollida de material escolar per a infants.

> Accés a la Plataforma de Participació Ciutadana