1 juny de 2017 a les 14:21

El consistori declara nul de ple dret el contracte amb Sorea

L’Ajuntament de la Bisbal va aprovar en el ple d’aquest dimarts per unanimitat declarar la nul·litat de ple dret de la pròrroga del contracte amb la companyia Sorea perquè prestés el servei de subministrament d’aigua i del clavegueram, aprovada el 2009, i el conveni del 2010. Ara, l’Ajuntament negociarà la rescissió del contracte amb l’empresa.

La revisió del contracte va començar durant l’anterior mandat, però el procés no s’havia arribat a culminar perquè s’havia superat el termini legal per tancar l’expedient. Així, l’octubre de l’any passat va arrencar de nou. El pronunciament de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha estat en els mateixos termes, és a dir, el contracte és nul de ple dret, de manera que el ple el va declarar nul de ple dret dimarts i va aprovar iniciar la fase de liquidació.

L’alcalde Lluís Sais va manifestar que ara haurà de negociar la liquidació amb Sorea per les obres que ha executat, però no una indemnització. Tanmateix, des del consistori també es destaca que la postura és defensar que, des que es va signar la pròrroga del contracte, l’empresa n’ha tret «un benefici». I és que, remetent-se al dictamen de la Comissió, l’alcalde va recordar que el servei hauria d’haver sortit a concurs públic.