11 octubre de 2023 a les 16:37

Jornada basada en la innovació social i la sostenibilitat a l’Ajuntament Vell en el marc del Coworking la Bisbal

En el marc del Coworking la Bisbal, el proper divendres 20 d’octubre l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17) acull la segona jornada d’innovació social i sostenibilitat a la ciutat. Serà durant tot el matí, de 9.30 a 13 h, i la jornada aposta per donar visibilitat al sector cooperativista. La proposta vol servir per fer conèixer i aprofundir com, des de l’economia cooperativa, s’identifiquen, s’aborden i es generen respostes als reptes socials i de sostenibilitat actuals.

Com a tret de sortida, un cop feta la benvinguda, el programa arrencarà amb la ponència L’oportunitat de donar resposta als reptes socials i de sostenibilitat des del cooperativisme, a càrrec de Dani Vidal Vidal, cooperativista Resilience.earth – Xarxa Local XES Empordà. També comptarà amb la presentació de diferents experiències del sector, de cooperatives que treballen en sectors com l’arquitectura i l’habitatge, l’atenció a les persones, a la instal·lació d’energies renovables i en l’ús d’obradors compartits: seran UNDOS Estudi d’Arquitectura, Cooperativa Avancem Santa Clara, SUNO Enginyeria de Serveis Energètics i Arran de Terra. A més, abans de fer relatoria i tancament,  també oferirà la presentació de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, a càrrec de Xevi Iglesias, el seu tècnic de l’Alt i Baix Empordà.

Per participar a la jornada cal fer inscripció prèvia a través de l’adreça coworking@labisbal.cat. La jornada s’ha coorganitzat amb l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, creat l’any 2017, amb l’objectiu de donar visibilitat a l’economia social i cooperativa i fomentar la creació de noves empreses de l’economia social.

El Coworking la Bisbal de l’Ajuntament Vell, a ple funcionament i amb taules disponibles
Enguany ha entrat plenament en funcionament el Coworking la Bisbal, un espai ubicat a l’edifici de l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17 de la Bisbal). Concretament s’hi han incorporat tres empreses que comparteixen valors d’innovació social que defineix el caràcter d’aquest espai diferencial, que encara té taules disponibles.

El projecte del Coworking la Bisbal té la voluntat d’oferir un impuls a l’emprenedoria i l’autoocupació dins de l’àmbit de la innovació social i la sostenibilitat, acollint iniciatives que busquin satisfer demandes que millorin el benestar, les condicions de vida, el nivell cultural, la igualtat, la inclusió social i/o la sostenibilitat ecològica del territori. El servei, dirigit a persones emprenedores i a empreses de nova creació que persegueixin objectius comuns en sintonia amb el caràcter que s’ha volgut donar a l’espai, té l’objectiu que les persones emprenedores o empreses puguin interactuar i col·laborar amb d’altres afines per tal de facilitar la cooperació, el suport mutu, la compartició de coneixements i la creació de sinergies.

L’espai és accessible les 24 hores del dia i durant els 365 dies de l’any. Ofereix un seguit de serveis a les empreses instal·lades per tal de cobrir les necessitats organitzatives i funcionals que puguin tenir durant el desenvolupament habitual de les seves activitats. Aquest 2023 l’Ajuntament preveu oferir diferents jornades, formacions i trobades relacionades amb l’emprenedoria. Tot plegat, amb l’objectiu permetre a les persones emprenedores i empreses de nova creació disposar d’un espai apte per treballar i  consolidar la seva activitat durant els seus primers anys de trajectòria professional.