31 juliol de 2009 a les 9:10

El darrer sorteig de la campanya de prevenció de residus supera les 4.000 butlletes, un 26% més que l’anterior i la campanya es tanca amb més 12.500 participacions

Els carretons d’anar a comprar s’han repartit en sis establiments diferents (carnisseria Carré,  pastisseria Massot, carnisseria, Bisbal Natura, peixateria Esther i carnisseria Fita). La botiga de fruita i verdura La Poma i can Rodà van ser les que més cabassos van repartir,  i també van liderar el repartiment de caixes plegables i de bosses. 
El regidor de Medi Ambient, Àngel Planas, ha valorat molt positivament el desenvolupament de la campanya i ha volgut destacar com especialment positiva la participació de comerços i veïns.

‘L’alta acceptació de la campanya s’ha vist sobretot en l’increment de les butlletes que han anat participant en els sorteigs i també per la bona percepció que ha tingut entre la gent de la Bisbal’. Planas també ha afegit que aquesta és una iniciativa destacada però que ‘és el comportament individual, en el dia a dia, el que dóna sentit al que s’ha promogut des de l’Àrea de Medi Ambient i animo a tots els veïns de la Bisbal a utilitzar material com el que hem distribuït durant la campanya per aconseguir la reducció de residus’.

Els 50 comerços adherits a la Xarxa han adoptat un seguit de mesures de reducció de residus com l’ampliació o introducció de l’oferta d’envasos retornables, la venda de productes a granel, la supressió de l’oferta gratuïta de bosses i safates de plàstic, la venda de productes de neteja i bricolatge ecològics o la venda de productes de cultiu ecològic, entre d’altres.

Durant les setmanes de promoció (del 29 de juny al 24 de juliol), per cada compra feta de forma responsable (fent servir la bossa del pa, la carmanyola, el cabàs o carretó, escollint envasos retornables, productes de neteja de línia ecològica o comprant a granel) els comerços adherits lliuraran un val de sorteig. Aquests vals es podran lliurar als mateixos comerços i els permetrà participar al sorteig setmanal de 50 bosses plegables, 25 caixes plegables, 25 cabassos i 6 carretons.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament impulsa, a través de la Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i amb la col·laboració del GRAMCl Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), aquesta campanya de reducció de residus al municipi. Les activitats, agrupades sota l’eslògan ‘A la Bisbal d’Empordà Reduïm els Residus!, s’adrecen principalment a la ciutadania i als comerços.