7 març de 2018 a les 13:37

El Dia Internacional de la Dona Treballadora a la Bisbal d’Empordà

||

Aquest dijous la Bisbal d’Empordà celebra el Dia de la Dona Treballadora amb un ampli ventall d’activitats. La jornada arrencarfà a les 10h al Passeig Marimon Asprer amb una trobada informativa i un recorregut per la població. Serà a partir de les 13h quan hi haurà un dinar de germanor a l’Ateneu Llibertari Paquita (Passeig Marimon Asprer, 16). Tot seguit, a les 15h, es farà una projecció del documental Pago Justo, de Nigel Cole. A les 17h arribarà el moment de la manifestació per la vaga feminista: la sortida serà des de la plaça de l’Ajuntament.

Enguany el Grup de Dones de la Bisbal celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb l’eslògan Fem la revolta en verd i lila!, a través del qual es vol fer incís a l’ecofeminisme, sumant la lluita per a la igualtat i l’estima i el respecte a la Terra. En aquest sentit, a partir de les 21h, el Pavelló Firal de la Bisbal acollirà la presentació de La revolta de la carxofa, presentada per l’actriu Maria Hernández Giralt. A més, hi haurà un sopar amb dones productores de l’entorn, que oferiran tastets dels seus productes a un preu mòdic. Les presents poden cuinar els seus propis productes amb el repte que inclogui carxofa. Havent sopat hi haurà ball de danses de la terra amb la música de l’acordionista Georgina Fàbregas.

El Dia Internacional de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l’home al camp del treball, i per tant del dret a la independència econòmica, i a la societat en general.