13 juliol de 2016 a les 14:40

El FIC.BiE es presenta aquest dissabte i se sabran els guanyadors del Concurs Jove 2016

Neix un nou festival internacional de curtmetratges de ficció a la Bisbal d’Empordà. Els dies 5, 6 i 7 d’agost s’estrenarà la primera edició d’un festival que, tot i tenir voluntat internacional, “serà proper i intentarà transmetre l’emoció i la passió pel cinema que tenen els seus organitzadors”―explica Mari Luz Diaz, un dels membres de l’organització.

D’aquesta manera, la Bisbal acollirà a diversos realitzadors audiovisuals i altres agents involucrats a la indústria cinematogràfica durant els dies 5 i 6 d’agost. El Festival tindrà lloc entre els jardins de Torre Maria i el 1700 cafè, espais per les diferents projeccions i xerrades relacionades amb el món del cinema. En aquesta ocasió Joan Buhigas, rigger freelance, farà una pinzellada als diferents departaments dels VFX i es centrarà en el rigging, una tècnica d’animació de personatges.

El FIC.BiE també neix amb  l’objectiu d’oferir l’oportunitat de veure diferents maneres de narrar històries mitjançant el llenguatge cinematogràfic. Això serà possible gràcies a la participació dels realitzadors nacionals i internacionals que participen al Festival. Hi veurem títols com ara Underworld(1983) amb personatges de Quim Monzó i alguns actors coneguts del panorama cultural gironí. Un curt de Tomàs Mallol (1972) o En la Azotea de Damià Serra (2015) són algunes de les peces convidades que obriran el festival, tot repassant l’evolució del curtmetratge des dels seus inicis fins l’actualitat.

El curtmetratge és, gairebé sempre, el primer contacte amb el cinema de qualsevol aspirant a treballador de cinema, potser pel baix cost i per la facilitat que ofereixen les noves tecnologies, però a la vegada és la màxima expressió d’amor cap a ell; gairebé sempre es realitzen treballs sense cobrar, abusant d’amistats, familiars i sense una indústria interessada en comercialitzar-los.

Per això, afirmen els organitzadors, es vol fer arribar els treballs d’aquests directors i premiar-los de la millor manera possible, mostrant la seva obra al públic.

El  propòsit general del festival és cobrir la petita mancança d’activitat cinematogràfica a la ciutat, creant un espai pels realitzadors locals, tant amateurs com professionals.

En aquesta primera edició hi han participat 2500 curtmetratges de més de 100 països d’arreu del món. Paral·lelament, també s’ha convocat un concurs jove per a estudiants dels instituts de la Bisbal El guanyador serà presentat a l’espai fira de la Fira del Circ el dissabte 16 de juliol, tot escalfant motor per l’inici del festival a principis d’agost.