17 juny de 2021 a les 12:51

El Foment’, ‘Desconstruir per construir’ i ‘Divergents’, treballs guanyadors dels Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius d’enguany

|

El passat divendres 11 de juny, en el marc de les graduacions de Batxillerat i Cicles Formatius de l’Institut de la Bisbal, va tenir lloc l’entrega de premis del Premi Treballs de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius. El Premi Treballs de Recerca de Batxillerat arriba enguany a la seva quarta edició i, com a novetat en aquesta convocatòria, hi podien concórrer treballs de tots els Instituts de Catalunya que tractin temes relacionats amb la Bisbal. En canvi, el Premi Treballs de Recerca de Cicles Formatius s’ha estrenat aquest curs i hi ha pogut participar projectes de cicles de Grau Mitjà que abordessin temàtiques relacionades amb la Bisbal d’Empordà.

Pel que fa als guardons, d’una banda, el Premi Recerca de Batxillerat va ser per Iansa Soares Prats, pel treball ‘El Foment’: un estudi sobre quins usos es podrien donar a l’edifici bisbalenc, acompanyat d’un possible projecte de reobertura com a centre sociocultural. D’altra banda, els Premis de Recerca de Cicles Formatius ex aequo van ser per als treballs ‘Deconstruir per construir’, de Patrícia Nadal: un tractament al racisme i la xeneofòbia des d’edats claus per plantejar un conjunt de dinàmiques d’intervenció amb l’alumnat de l’¡Institut; i per Meriam Aharchi Zinoune i Wibad Sebahi Belguenani, estudiants del CFGS d’Integració Social, pel treball ‘Divergents’: un projecte educatiu destinat a l’alumnat amb altes capacitats detectat per l’administració, un monogràfic on s’implementen cinc càpsules d’exploració creativa.

A l’acte d’entrega dels Premis, celebrat al Teatre El Mundial, hi van participar l’alcalde Enric Marquès i les tècniques d’Ensenyament. D’altra banda, el jurat del Premi va estar format per Sònia Sureda, coordinadora de Cicles Formatius de l’Institut de la Bisbal; Alba Juandó, tècnica LIC dels Serveis Educatius del Baix Empordà; i Maria del Mar Lavado, Educadora Social de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu.